Akupunktur – Ozon – Mezoterapi – Proloterapi

slayt-1
slayt2
slayt3
slayt4
slayt-5
slayt-6
slayt-7
previous arrow
next arrow

Kuşkonmaz

 Asparagacea ailesinden kuzey Afrika, batı Asya ve Avrupa’nın bir çok bölgesinde sebze olarak tüketilen, dikensi yapraklı, 100 – 150 cm kadar boylanabilen bir bitkidir. Çiçekler, yeşilimsi beyaz, ya da sarımsı beyaz olabilir

, Bitki etken madde olarak asparagin, tyrosin, süksinik asid ve arginin ihtiva eder. Bu temel maddelerden asparagin memelilerin vücudunda 20 amino asitten biri olan aspartik asite dönüşür. Aspartik asitin ve  argininin merkezi sinir sistemi uyaranı olarak vücutta etkin olduğu ispatlanmıştır. |nöral stimülasyon etkisi|

Tüm bu amino asitler proteinlerin yapımında temel 20 aminoasitten biri olarak işlev görür ve protein yapımını, dolayısıyla hücrelerin bölünmesini ve üremesini uyarırlar. |anabolizan etki

International Review of Neurobiology: V. 4, Page 16

Editör: Carl C. Pfeiffer, John R. Smythies Katkıda Bulunan Carl C. Pfeiffer, John R. Smythies Yayınlayan: Academic Press, 1962 ISBN 0123668042, 9780123668042

//books.google.com/books?id=ad8jSiKGZYUC&hl=tr

Indication : Beslenme yetersizlikleri, boy kısalığı, felçler, ödem

Usage :

Salata olarak yenirse daha etkindir. Allerjik bünyeli kişiler pişirmeden yemek konusunda dikkatli olmalıdır.
Üsaresi -sıkılınca çıkan su- deride kızarıklık ve kaşıntı yapıyorsa allerji yapabilir.