Akupunktur – Ozon – Mezoterapi – Proloterapi

slayt-1
slayt2
slayt3
slayt4
slayt-5
slayt-6
slayt-7
previous arrow
next arrow

Ozol Tedavisi

Astımda, kronik tıkayıcı akciğer hastalıkların (KOAH) tedavisinde ozon kullanılır mı?

KOAH nedir?

Yoğun sigara kullanımı ya da astım gibi rahatsızlıkların dolaylı etkileriyle akciğerler sertleşir. Uzun süreli sigara kullanımında, dumandaki katran bu duruma neden olurken, astım benzeri rahatsızlıklarda kullanılan spreyler ve inhaler tozlar sebep olarak karşımıza çıkar. Tekrarlayan akciğer enfeksiyonlarında da benzer etkiler olabilir. Sertleşen akciğer dokusu soluk alıp vermeyi zorlaştırır; işte kısa adıyla KOAH, yani kronik tıkayıcı akciğer hastalığı budur. KOAH’ta akciğerler yeterince açılıp kapanamadığı için solunum kapasitesi azalmıştır. Özellikle efor esnasında ciddi solunum yetmezliği görülür.

Ozon KOAH tedavisinde nasıl etki eder ve nasıl kullanılır?

Ozon gazı akciğerlere doğrudan uygulanamaz. Çünkü ozon son derece irritan bir moleküldür. Ancak ozonun irritan etkisi yumuşatılarak uygulanırsa, uygulandığı hemen her bölgede onarıcı faaliyetleri tetikler. Aynı durum akciğerler için de geçerlidir. Üst üste yapılan uygulamalarla solunum kapasitesinin arttığı, efor esnasında görülen oksijen yetmezliğinin, yani dispnenin azaldığı gözlemlenir.

Akciğerlere doğrudan uygulanabilen ozol gazı, tıbbi ozon cihazları tarafından üretilen ozon gazının yağ içerisinden geçirilmesiyle elde edilir. 

Ozol gazı başka hangi durumlarda kullanılır?

Kronik sinüzit veya otit gibi solunum yollarıyla bağlantısı olan bölgelerin kronik rahatsızlıklarında, süregiden problemin meydana getirdiği hasarı onarmak için kullanılır.