slayt-1
slayt2
slayt3
slayt4
slayt-5
slayt-6
slayt-7
previous arrow
next arrow

Paraguay Çayı

 Çobanpüskülügiller ailesinden bir bitki türüdür. Keyif verici olarak ya da tedavi amacıyla yaprakları ve bir yıllık sürgünleri kullanılır. 

Mate, Arjantin, Uruguay, Paraguay ve kuzey Brezilya’da çaya benzer şekilde içilen ana içecektir. Bitki başlıca xanthin türevlerinden olan kafein ve theofillin ve theobromin içerir. Tümünün ortak özelliği uyarıcı ve bazal metabolizmayı yükseltici olmalarıdır. uyarıcılar genel olarak iştahı da azaltırlar. |uyarıcı ve zayıflatıcı etkiler

Tüm bu ortak etkiler bitkinin zayıflatıcı olarak tercih edilmesinin ana nedenleridir.

Endikasyonları: kronik yorgunluk, mutsuzluk, artmış iştah, obezite

Kullanım :

paraguay cayıGeleneksel kullanımı, 1-2 çay kaşığı öğütülmüş kuru yaprak tozu üzerine çok sıcak su dökülerek demleme suretiyledir. Alışkanlık yoksa, günde 2- 3 fincandan fazla içilmesi çarpıntı, uykusuzluk ve aritmilere sebep olabilir.                                                                                     

Bir fincan çay molası