slayt-1
slayt2
slayt3
slayt4
slayt-5
slayt-6
slayt-7
previous arrow
next arrow

Ürtiker Tedavisi

Ürtiker rahatsızlığında dışarıdan gelen bir tetikleyici olmadığı halde vücudumuzdaki koruyucu sistem çalışmaktadır.

Ürtiker Nedir?

Alerjik tepki, vücudumuzun savunma mekanizmalarından biridir. Yani alerji, dışarıdan gelen bir şey değildir, vücudumuzdaki tetiklenmeye hazır bir mekanizmanın, savunma mekanizmasının uyarılmasıyla oluşur. Ancak alerjik bünyede bu mekanizma alerjik olmayan bünyelere oranla daha tepkiseldir. 

Öfkeli bireylerin olur olmaz şeylerden etkilenmesi ve aşırı tepki vermesi gibi, alerjik bünyelerde savunma sistemi etkiye açık ve aşırı tepkiseldir.

Boşalmaya hazır bu gücü uyaran dış etkenlere alerjen maddeler denir. Alerjen maddelerin niteliği ve niceliği bünyeden bünyeye değişmektedir.

Ürtiker probleminde alerjiyi oluşturan bu mekanizma o kadar tepkisel, o kadar hassastı ki dışarıdan bir tetikleyici etken olmaksızın harekete geçer.

Ürtiker gibi bazı rahatsızlıklarda dışarıdan gelen bir tetikleyici olmadığı halde vücudumuzdaki bu koruyucu sistem çalışmaktadır. Duygu durumdaki sert değişiklikler gibi içeriden tetikleyicilerden söz etmek mümkündür. Normalde alerjik olmayan bazı gıdalar, atmosferik olaylar veya ortam değişikliği gayet normal durumlar bu tepkisel mekanizmanın frenini kaldırarak alerjinin başlamasına neden olur. Tabloya eklenen ikinci bir olay, derideki kaşıntı bir kısır döngüye dönüşerek problemin tüm vücut yüzeyine yayılmasına neden olur.

Tedavisi nasıldır?

Ön görüşmedeki değerlendirmenin ardından aşırılıkların bulunduğu sistemik dengesizlikler Arda arda yapılan dokunuşlarla vücuttaki aşırılıklar teskin edilir.

Akupunktur vücuttaki tüm aşırılıkları sakinleştirmenin, yaşamsal mekanizmaları yeniden dengelemenin bilinen en zararsız yoludur.

Bu problemde 12-15 seanslık aralığındaki bir tedavi genellikle yeterli olmaktadır.

Dr. M. Salih Özaytürk